Over mij

Wie ben ik en waarom doe ik dit?

20150505_180712 (2) Al op de middelbare school was ik geïnteresseerd in het gedrag van mensen en hoe je gedrag kunt beïnvloeden en verandering kunt bewerkstelligen. Verschillende opties qua studie passeerden de revue: van antropoloog tot documentairemaker, van journalist tot psycholoog, van prive-detective (teveel films gezien) tot acteur.

Hoewel ik als kind al voor iedereen in mijn omgeving allerlei toneelstukjes opvoerde en ik tijdens de middelbare school met veel plezier toneelles volgde aan wat nu de jeugdtheaterschool heet, koos ik na mijn eindexamen VWO niet voor een acteeropleiding, maar voor een studie Andragogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanuit mijn interesse in mensen, hun gedrag en hoe je dat kunt beïnvloeden, begon ik aan deze multidisciplinaire studie over veranderingsprocessen. Vervolgens ging ik aan het werk in de hulpverleningssector.

Een paar jaar later, in 2007,  startte ik met een deeltijd acteeropleiding in Amsterdam. Gedurende een paar jaar speelde ik diverse voorstellingen en was ik actief in het bedrijfstheater. In diezelfde periode werd ik steeds vaker benaderd om te acteren in bedrijfstrainingen. Ik had al snel door dat deze manier van acteren totaal anders is dan acteren op een podium of voor een camera. En een vak op zich is, dus volgde ik de erkende opleiding tot trainingsacteur Bij Dubbel E Acteerservice in Amsterdam.

Sindsdien heb ik in honderden trainingen en assessments geacteerd en heb ik met duizenden professionals uit allerlei disciplines gesprekken geoefend. Ik hou van de afwisseling in mijn werk, want elke groep en elke training is weer anders. Voor mij is het vak van trainingsacteur een mooie combinatie van mijn kennis en ervaring als andragoog en mijn ervaring met en plezier in het spelen. Ik roep vaak dat je meer kunt dan je denkt. En het is geweldig als deelnemers dat ontdekken in een gesprek. Dat ze onvermoede talenten in zichzelf ontdekken. Of er als een berg tegenop zien en het toch maar mooi doen.

Misschien ook leuk of handig om te weten:

Ik ben een nuchtere Drent die al haar halve leven in Groningen woont. Tegelijk ook een wereldreiziger in zich heeft. Ik ontdek graag hoe het er in andere delen van de wereld aan toe gaat en heb al de nodige mooie reizen gemaakt. Ook naar minder voor de hand liggende bestemmingen. Een ”niet lullen maar poetsen type”. Nuchter en introvert, maar ook gevoelig, eigenzinnig, serieus, speels, leergierig, analytisch en nog meer, ik laat me niet in één hokje vangen 🙂

Tot slot ben ik een groot voorstander van humor en zelfrelativering, dat neem ik ook mee in mijn werk. Er mag gelachen worden tijdens de training! Behalve trainingsacteur ben ik ook coach en geef ik workshops. Een andere tak van sport waar ik dan ook een aparte website voor heb.

Ik kan nog veel meer vertellen, maar mocht je nou denken: goh, interessant, wie weet kan ze iets voor mij betekenen”, neem dan contact met me op zodat we verder kunnen bespreken of dat klopt en wat ik dan precies voor je kan doen. Ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *